22 Вересня, 2024 1:33 am

“Немає жодного ефекту від ATACMS”, – Зеленський пояснив, у чому проблема

Треба змусити РФ передислокувати військові літаки якомога далі від кордонів України, щоб РФ не могла запускати керовані авіаційні бомби.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що немає жодного ефекту від армійських тактичних ракетних систем ATACMS без дозволу бити ними по аеродромах Російської Федерації.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю для Bloomberg. “Якщо немає зміни, то немає сенсу використовувати ATACMS. Нема у цьому сенсу”, – сказав Зеленський. Глава держави нагадав, що у росіян є бази та військові аеродроми, з яких злітають у небо літаки та запускають по Україні тисячі керованих авіабомб.

“Якщо ми не зробимо так, аби ці літаки там не стояли, якщо ми не змусимо Росію прибрати їх глибше в Російську Федерацію, а з тієї відставні вони вже не зможуть запускати ці бомби, вони зможуть бити тільки ракетами… Ракети – це також зло, але їх набагато менше, ніж цих бомб. Тобто, якщо ми їх не змусимо, вони просто будуть з нас знущатись і зруйнують усе живе, що в нас є”, – наголосив Зеленський.

У цьому зв’язку, президент пояснив, як можна росіян змусити передислокувати якомога далі військові літаки від кордонів України. “Поставити відповідну зброю, яка буде бити по їх військових аеродромах. Якщо Сполучені Штати не дадуть можливість це зробити, використовувати цю зброю, то немає ніякого ефекту від цієї зброї”, – наголосив Зеленський.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *