20 Вересня, 2024 9:42 am

Відключень електрики в Україні різко поменшає: названо дати покращення ситуації

В Україні після 20 липня очікується помітне пом’якшення графіків відключень електроенергії. До цього приведе вихід із ремонту кількох енергоблоків. Повністю уникнути обмежень не вийде, але дефіцит струму в енергосистемі зменшиться.

Про це заявив член наглядової ради “Укренерго”, радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко. За його словами, ситуація з відключеннями залишатиметься такою, як зараз, як мінімум, до 20 липня.

“Я не можу назвати точні дати, але в 20-х числах липня ми виходимо в роботу з ремонтів низки генеруючих установок. Повинна з’явитися додаткова енергетична потужність, це, безумовно, призведе до суттєвого пом’якшення графіків. Швидше за все, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчий, ніж той, який є на сьогоднішній день”, – зазначив Бойко.

Він також наголосив, що на покращення ситуації вплине очікуване зниження температури. “Ці два фактори – зменшення споживання та поява додаткового генеруючого обладнання – вони повинні сприяти пом’якшенню ситуації в енергосистемі загалом”, – сказав фахівець.

Поки що, за його словами, зберігається високе споживання струму. Це насамперед пов’язане зі спекотною погодою. Проте основною причиною відключень залишається саме руйнація росіянами української енергосистеми.

Нагадаємо, на 3 липня в Україні запроваджено жорсткі відключення світла. За розпорядженням “Укренерго”, у кожній області з 08:00 до 13:00 відключали по дві черги відразу, а в інші години доби – по три черги. Застосування трьох черг може призвести до того, що енергетикам доведеться відключати світло в “сірий” період (у години можливих відключень).

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *