20 Вересня, 2024 2:37 am

Колишній російський моряк підпалив ракетний корабель Балтійського флоту РФ і перейшов на сторону України: гучні подробиці

Ракетний корабель РФ “Серпухов” у Балтійську Калінінградської області підпалив колишній російський моряк, який перейшов на сторону України. Нині він є рекрутом легіону “Свобода России” з позивним “Гога”.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов на пресконференції, передає кореспондент OBOZ.UA. Російський моряк 11 років віддав службі у флоті РФ, але 2022 року засумнівався в адеватності влади РФ, коли країна-агресор напала на Україну.

Спершу він спробував знайти однодумців у себе на кораблі, однак на нього завели справу і йому довелося спілкуватися з прокуратурою РФ.

У 2023 році “Гога” звернувся до проєкту “Хочу жить”, який своєю чергою скоординував його з легіоном. Так чоловік став диверсантом та співпрацював з українською розвідкою.

Він постачав секретну інформацію до квітня 2024 року для розвідників. Того місяця командування РФ вирішило залучити екіпажі Балтійського флоту для війни в Україні.

Щоб не йти воювати в Україні, було вирішено переправити на територію України. Перед тим він здійснив диверсію та підпалив корабель.

Відомо, що чоловік є етнічним українцем та походить з родини військових.

Ракетний корабель “Серпухів” горів у Калінінградській області РФ 7 квітня 2024 року. Судно стояло на військово-морській базі “Балтійськ” окупантів. “Серпухів” отримав серйозні пошкодження та був відправлений на ремонт.

Джерела OBOZ.UA повідомляли, що НП із російським кораблем була спецоперацією ГУР.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *