21 Вересня, 2024 3:03 am

Ого! Актором родом з Кременчука зацікавилось СБУ: йому загрожує строк за трьома статтями

З перших днів повномасштабної війни російський актор українського походження Віталій Гогунський активну висловлював підтримку диктатору Володимиру Путіну.

Робив він це і до 24 лютого. Ба більше – проміняв українське громадянство на російське. Зрадницьку позицію Віталія, який відомий за роллю Едуарда Кузі в популярному раніше серіалі “Універ”, не підтримали родичі. А тепер 45-річний актор, який родом з Полтавської області (місто Кременчук) отримав підозру від СБУ.

Про це Інформатор-Україна дізнався з діджитал-майданчиків Служби безпеки України. СБУ зібрала доказову базу на Віталія Гогунського, який публічно підтримує збройну агресію РФ проти України.

“Зловмисник бере активну участь у пропагандистських акціях на тимчасово окупованих РФ територіях України. При цьому виступає із “патріотичними” піснями на концертах перед сім’ями учасників так званої “СВО” та перед російськими бойовиками, які брали участь у війні проти України. Також Гогунський регулярно повторює тези російської пропаганди та агітує до агресивної війни РФ проти України на медіамайданчиках рупорів Кремля. Під час ефірів висловлювався на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України”, – йдеться в заяві СБУ.

Підозра російському актору. Фото: CБУ
Підозра російському актору. Фото: CБУ

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності проти України. Слідчі Служби безпеки повідомили Гогунському про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);

– ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією);

– ст. 436 (пропаганда війни).

Обвинувальний акт скеровано до суду. За такі злочини російському актору загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави. Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Сам путініст поки що ніяк не прокоментував підозру СБУ. Що цікаво, його Instagram-акаунт, на який підписані понад 900 тисяч фолловерів, доступний для перегляду на території України. Для прикладу, багато українських зіркових колаборантів, які замовчують війну на Батьківщині, зокрема, співачка Анна Сєдокова, закрили свої сторінки для земляків і продовжують веселитися з росіянами.

Щодо біографії Гогунського, то він Закінчив Одеський національний політехнічний університет за спеціальністю “інженер-технолог машинобудування”. Ще тоді мав антиукраїнські погляди. На одному з федеральних телеканалів РФ стверджував, що на Майдані мітингувальникам в чай підмішували наркотики – нібито щоб розлютити їх і надихнути на боротьбу. Активний прихильник диктаторської політики Володимира Путіна.

Після початку повномасштабної війни з’являвся в окупованих Донецькій та Луганській областях, щоб підтримати солдатів російської армії. Його батько є депутатом міської ради Кременчука. З ним та друзями у Віталія у 2022 році виникли розбіжності, бо вони не підтримували позицію актора-зрадника.

“У мене з багатьма друзями, а батько – мій друг і близька людина, стосунки натягнуті. На мою адресу ллється негатив. Не засуджую. Розумію, що зараз непроста ситуація, багатьом страшно. З татом намагаюся не говорити про “СВО”, просто не говоримо”, – заявив минулого року Гогунський.

Гогунський з росіянином, який воює проти України. Фото: Instagram/gogunskv
Гогунський з росіянином, який воює проти України. Фото: Instagram/gogunskv

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *