21 Вересня, 2024 12:53 pm

Віддав життя за Україну: на фронті загинув велобайкер із Кривого Рогу

На війні проти російських окупантів загинув захисник України, спортсмен і волонтер Олександр Шмалько, який проживав у Кривому Роді Дніпропетровської області. Українець був велобайкером, брав участь в організації веломарафонів “Залізна сотня”, “Весняна сотня” та інших.

Після повномасштабного вторгнення разом із друзями із “Залізної сотні” запустив у Кривому Розі проєкт із виготовлення димових шашок для фронту. Працював там майже без вихідних до осені 2022 року, після чого пішов добровольцем у Сили оборони. Про це розповів у Facebook Денис Дубов, друг Шмалька.

“Та кількість кілометражу, яку Олександр міг подолати на велосипеді, більшість із нас могла подолати або уві сні, або в мріях! Але він не просто катався на велосипеді. Йому цього було мало. Саня постійно допомагав нам в організації різних спортивних і велосипедних заходів. І не лише як волонтер, а ще й роблячи вагомий внесок в організаційні аспекти”, – написав Дубов.

Шмалько не любив фотографуватись, мало розповідав про себе, але з ним завжди було про що поговорити. Коли в чоловіка запитували, як він, той часто відповідав: “Краще всіх! Тільки ніхто не заздрить“.

“Олександр завжди був людиною, на яку хотілося рівнятися та з ким хотілося дружити! Людиною розумною і поміркованою. Людиною сміливою і патріотичною!” – згадав волонтер.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *