22 Вересня, 2024 11:30 am

Виплати військовим під час навчання: скільки платять мобілізованим

Стандартне грошове забезпечення для солдата після навчання починається від 20 тисяч гривень.

Під час початкового навчання мобілізовані українці отримують мінімальну зарплату в розмірі 20 тисяч гривень. Після завершення навчання та прибуття на місце служби заробітна плата військовослужбовців збільшується і може становити від 20 до 120 тисяч гривень на місяць, залежно від виконуваних обов’язків. Про це розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо під час телемарафону.

Згідно з наявною інформацією, мобілізовані громадяни, які перебувають на початковому етапі навчання, отримують мінімальну заробітну плату.

Ця сума становить 20 тисяч гривень на місяць. Володимир Фітьо наголосив, що це базова ставка для тих, хто тільки-но вступає до лав ЗСУ і проходить початкову підготовку. Початкове навчання триває від одного до трьох місяців залежно від спеціальності.

Наприклад, стрільці проходять основну підготовку за один місяць, тоді як оператори-навідники, оператори дронів та інші фахівці можуть навчатися до трьох місяців. Крім того, деякі мобілізовані проходять навчання за кордоном, включно з Великою Британією, Іспанією та Німеччиною.

Після завершення початкового навчання і прибуття на місце служби заробітна плата військовослужбовців істотно зростає. Її розмір залежить від конкретного місця розташування служби та виконуваних обов’язків, варіюючи від 20 тисяч до 120 тисяч гривень на місяць.

Міноборони України впровадило систему додаткових грошових виплат для військовослужбовців, які виконують особливо небезпечні або важливі завдання:

  • 30 тисяч гривень — за розмінування поза бойовими діями;
  • 50 тисяч гривень — для командирів і штабів, які керують підрозділами в бойових умовах;
  • 100 тисяч гривень — за розмінування в бойових районах, а також для ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони;
  • 70 тисяч гривень — цю винагороду виплачуватимуть за виконання спеціальних завдань під час ведення бойових дій на лінії зіткнення з противником.

Також передбачено додаткові винагороди для тих, хто бере участь у вогневих сутичках із ворогом та в інших активних бойових операціях. Це сприяє мотивації військовослужбовців до ефективнішого виконання бойових завдань і підвищення професіоналізму.

Після проходження початкового навчання мобілізованих військовослужбовців направляють до підрозділів, де відбувається їхній розподіл. Стандартне грошове забезпечення для солдата після завершення навчання починається з 20 тисяч гривень.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *