22 Вересня, 2024 1:30 pm

Номери банківських карток зникнуть назавжди: як ними користуватися далі

У найближчі шість років платіжний гігант Mastercard відмовиться від такого атрибута пластикових карток як номер. У компанії планують замінити звичні 16-значні номери токенізацією.

Революційне оновлення планують запустити не пізніше ніж 2030 року, заявили у Mastercard. У компанії наголосили, що технологія токенізації використовується для захисту 25% усіх транзакцій у світі, а масштаби її впровадження зростають на 50% щороку.

“Сьогодні Mastercard оголосила про своє бачення 100%-ї токенізації електронної комерції в Європі до кінця десятиліття. Це підкреслює глобальне зобов’язання поступово відмовитися від ручного введення карток і зробити електронну комерцію безпечнішою та доступнішою для всіх”, – зазначили у компанії.

На цьому тлі в Mastercard пояснили, що токенізація дозволить відмовитися від 16- та 19-значних номерів платіжних карток. Їх замінять безпечним токеном, що має підвищити кібербезпеку карток та їхню стійкість перед онлайн-шахраями. Щоб виключити ручне введення картки, Mastercard спростить вбудовування на сайти торгових точок методу оплати Click to Pay та дозволить партнерам банків допомагати людям реєструвати свої картки.

Крім того, у найближчому майбутньому можуть зникнути такі методи захисту даних як паролі та одноразові коди. Натомість Mastercard планує ввести аутентифікацію за біометричними даними, які зчитуватимуть мобільні пристрої.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *