22 Вересня, 2024 1:29 pm

В Одесі працівник ТЦК за 4 000 доларів видавав пусті бланки з печаткою замість повісток – Нацполіція

Правоохоронці затримали працівника ТЦК, який обіцяв за гроші не вручати повістку та видавати фейкові документи.

Така опція з боку представника оцінювалася у 4 тисячі доларів, неправомірну винагороду він отримував двома частинами, під час останньої (яка становила 1 тис.доларів) його й затримали правоохоронці. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі та конфіскацію майна.

За даними поліції, затримання співробітника територіального центру комплектування (ТЦК), який вимагав 4 000 доларів за уникнення вручення повістки та відтермінування призову відбулося в Одесі.  Фігурант отримував хабар у два етапи і був затриманий під час отримання другої частини суми.

За інформацією поліції, він обіцяв за 4 000 доларів не вручати повістку, а також надати пустий бланк повістки з мокрою печаткою для самостійного заповнення та проставлення дати явки до ТЦК. Фейкова повістка мала унеможливити вручення реальної, таким чином відтерміновуючи призов на військову службу.

Фейкова повістка за 4 000 доларів
Фейкова повістка за 4 000 доларів

11 червня поліцейські затримали фігуранта після отримання ним 1 000 доларів хабара. За тиждень до цього він отримав аналогічну суму. Санкція статті, за якою затримали правопорушника (ч. 3 ст. 368 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України – ред.), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *