22 Вересня, 2024 2:08 am

Під час пошуків зниклої 9-річної українки у Німеччині знайшли тіло: особу не підтверджено

У Саксонії, федеральна земля Німеччини, понад тиждень тривають пошуки 9-річної дівчинки з України. 11 червня у лісі поблизу міста Дьобельн поліція виявила тіло людини. Проте чиє це тіло, поки що невідомо.

У поліції заявили, що наразі перевіряють, чиє саме тіло було знайдено. Надати будь-які додаткові подробиці правоохоронці відмовились через “проведення необхідної слідчої роботи”.

Видання Bild повідомляє, що сьогодні у пошуках зниклої дитини було задіяно “найбільшу за тиждень пошуків групу” –понад 400 представників правоохоронців та екстрених служб Саксонії. Тіло невідомої людини було знайдено приблизно через п’ять годин після початку пошуків.

В останній раз зниклу Валерію бачили зранку 3 червня. Це була її мама; дівчинка вийшла з дому, аби піти на автобус та поїхати до школи. Та дорогою до школи 9-річна дівчинка з України безслідно зникла.

Під час пошуків зниклої 9-річної українки у Німеччині знайшли тіло: особу не підтверджено

Батьки дівчинки ваважають, що Валерію викрали. Нагадаємо, що дівчинка разом з мамою виїхали з України у 2022 році через війну. А Роман, батько Валерії, залишився в Україні і пішов на фронт. В ЗСУ йому дали відпустку через інформацію щодо його доньки, а також дозволили виїхати з України.

Наразі Роман чекає на відповідні документи для виїзда з України. Як пише Bild, чоловік “твердо вірить, що його дитину викрали”. Він звернувся до можливих викрадачів з проханням повернути дитину.

“Поки я на фронті оберігав спокійний сон українських дітей, моя рідна дочка безслідно зникла. Я звертаюся до тих, хто причетний до її зникнення: знайдіть у собі мужність повернути нашу улюблену дитину. Я дуже сподіваюся, що незабаром зможу тримати свою доньку на руках”, – сказав він.

Роман спілкувався з Валеріей та другою своєю донькою Вікою за день до зникнення дитини. Дівчинка отримала добрі оцінки у школі і з гордістю розповідала про це татові. Потім говорили про літні канікули і про те, що хочуть знову побачитися в Україні.

З оглядом на те, що за цей час дівчинку так і не знайшли, поліція також не виключає, що дитину викрали. Правоохоронці повідомляють, що “слідчі дії тривають за всіма напрямками”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *