21 Вересня, 2024 3:27 pm

Екснардеп від БПП Сольвар мобілізувався до ЗСУ: його справу слухають у ВАКС

Колишній народний депутат від БПП Руслан Сольвар, підозрюваний у незаконному отриманні 360 тисяч гривень компенсації за номер у готелі, мобілізувався до ЗСУ. Для з’ясування додаткових деталей щодо мобілізації обвинувачуваного суд вкотре відклав розгляд справи.

Про це повідомила громадська організація Transparency International Ukraine у своєму Telegram-кагалі. Справу Сольвара розглядає Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

Адвокат на засіданні суду заявляв, що Сольвару вручили повістку на вулиці одразу після того, як він вийшов із лікарні. Оскільки підозрюваний є лейтенантом запасу, його одразу відправили на фронт.

В Transparency International Ukraine нагадали, що багато засідань у справі Сольвара переносили через його хворобу, а 24 травня засідання відклали через його госпіталізацію.

Цього разу розгляд клопотання відклали, щоб з’ясувати подробиці мобілізації екснардепа.

“До вироку в його справі залишалося лише останнє слово обвинуваченого”, – зазначили в організації.

Руслана Сольвара звинувачують у тому, що він незаконно отримував гроші з бюджету для оплати проживання в столичному готелі. Така компенсація передбачена, якщо народний депутат не має власного житла у столиці. Проте Сольвар приховав, що отримав квартиру в Києві у спадок, і за період з 2017 по 2018 рік отримав 360 тисяч гривень компенсації.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *