21 Вересня, 2024 3:31 pm

Мар’яна Безугла захотіла стати міністром оборони України

Скандальна нардепка Мар’яна Безугла, що раніше неодноразово критикувала військове керівництво країни, не проти сама стати міністеркою оборони та навіть висунула перші пропозиції своїх потенційних рішень.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона припустила у дописі, що було б, якби вона стала міністром оборони – написала кілька пропозицій того, що вона зробила б найперше, посівши посаду:

  • запропонувала б “…призначення не “совкового”, не фракційного очільника війська”.
  • проведення аудиту усіх призначень, зняттів комбригів та комбатів тощо, переведень “неугодних”, на “навчання” тощо;
  • перегляд всіх мобілізованих з 24 лютого 2022 року, хто був у бойових підрозділах, щоб “…дати їм подальший розвиток для використання досвіду”;
  • аудит підрозділів та штабів, що не воюють;
  • проведення контррозвідувальної перевірки на шпигунів, агентів впливу в Мінобороні та Генштабі;

“Визначити, які саме ЗСУ ми зараз будуємо, ключові напрямки розвитку та постійно рахувати, скільки і як це коштуватиме, що конкретно просити у союзників і куди та як вкладати обмежені ресурси країни. Вкладати в людину! В розвиток воїна, його навчання та обізнаність, що рятує життя. В зброю для людини, а не людей як придаток до зброї”, – пише Безугла.

В повідомленні йдеться про те, що вона б запропонувала зупинити створення нових механізованих сухопутних бригад (спрямувала сили на поповнення тих, що вже існують), ввела б обов’язкові критерії навченості людей, обов’язкові ротації (зокрема внутрішні), провела б аудит майорів-полковників у вищих штабах та визначити для кожного ріст і діяльність

Серед усіх пропозицій Безугла також згадала про проведення переатестації усіх генералів з подальшим відправленням більшості у відставку, “… щоб не накопичувались і не нили про посади та не дестабілізували ситуацію”.

Згадує вона і про роботу з партнерами, електронну систему в логістиці для відстежування коштів: “Перевірити і скасувати не менше половини застарілої бюрократії. Впровадити аналіз проведених дій на усіх рівнях, щоб військова машина в реальному часі втягувала знання з тактичних підрозділів та зразу реплікувала на усі інші”.

Наприкінці вона наголошує: “… навіть з написаного – ідеї та потребують модифікації… ми потребуємо дій! І хтось скаже, тут же стільки нормативної документації міняти, чи щось тут взагалі неможливо. Я скажу, немає нічого неможливого, у війні виграє швидший, гнучкіший, розумніший. Ви зараз можете самі відповісти собі, чи ми виграємо”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *