20 Вересня, 2024 8:32 pm

У Раді вжили безпрецедентних заходів безпеки через загрозу отруєння нардепів, про які розповів Тищенко

У їдальні Верховної Раді можуть пообідати лише народні депутати – туди більше не пускають ані помічників нардепів, ані журналістів, яких лише нещодавно знов допустили у стіни парламенту.

Вони можуть поїсти в окремому кафетерії. А всю їжу, приготовану для депутатів, перед подачею ретельно перевіряють та куштують самі кухарі.

Як розповів “Інформатору” депутат та ресторатор Микола Тищенко, все це – через побоювання навмисного отруєння. “Росіяни готові всіх нас отруїти, тільки сплять і бачать, щоб ми перестали працювати. Це не секрет, бо без парламенту країни не існує”, – сказав екс”слуга народу”.

В нас дуже файні кухарі. Захищають нас депутатів і самі куштують страви”, – каже парламентар.

Страви доволі прості
Страви для народних обранців готують прості 

Чим годують народних обранців

“Інформатор” дізнався, що подають у їдальні Ради та скільки коштують парламентські страви. Як розповідав Тищенко, депутатів годують звичайною домашньою їжею – голубцями, картоплею, драниками.

То є міф, що там якісь марципани, як я і сам раніше думав. Смаколиків, до яких я звик як відомий ресторатор і ведучий передачі “Мастер шеф”, немає”, – запевняв нас депутат.

У цьому пересвідчився й “Інформатор”. Їжа звичайна, без особливих делікатесів. Ціни теж доволі низькі. Тут пропонують сніданки, наприклад, омлет за 66 гривень, варене яйце за 15, бутерброд з ікрою за 76 грн чи сирники за 70.

Ціни у парламенті доволі демократичні
Ціни у парламенті доволі демократичні

Із салатів депутати можуть обрати олів’є з сьомгою та ікрою вартістю 141 грн, оселедець під шубою за 75 гривень, салат із буряка та чорносливу за 49. Борщ коштує 67 гривень за порцію, деруни з печерицями 107 гривень, курячий стейк 102 гривень, а котлета по-київськи – 74 гривень. Одна з найдорожчих страв у меню – смажене філе сьомги, за яке треба викласти 239 гривень.

З напоїв пропонують мінеральну воду, соки та узвар
З напоїв у продажу є мінеральна вода, соки та узвар

Як сказав нам Микола Тищенко, йому навіть прикро, що у їдальні Верховної Ради пропонують лише такі прості страви. “Адже ж нардепи, які не знають багатьох страв. І запитують мене, а що це?! Бо в них трохи не розвинувся смак. А я 30 років розвивав українцям смаки та демонстрував усе найкраще”, – розповідає політик.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *