20 Вересня, 2024 6:45 pm

Диво в окопі – як загиблий воїн врятував живого побратима: розповідь волинського капелана

Містичну історію порятунку побратима його загиблим товаришем розповів капелан, клірик Волинської єпархії ПЦУ Дмитро Каленюк. 

Розповідає Інформатор покликаючись на сайт новин Волині «Конкурент», пише vsn.ua

Отець Дмитро має багатий досвід служіння у найгарячіших місцях фронту, де трапляються різні історії – часом навіть дивовижні.

«У мене є побратим Василь з позивним «Тихий». У нього загинув друг, я тоді приїхав помолитися, поговорити, бо знаю, як важко бійцям у такі дні. Отут друг був поруч, це його спальник, ще вчора разом на позиції були, і – все порожнє стало… Приїхав, питаю Тихого, як Сергій загинув? Відповідає: «Був приліт по окопу, друг загинув миттєво, не мучився, але був момент, просто містичний: він мене… врятував», – розповів капелан.

«Як же врятував», – перепитав священик.

«Серьожа уже загинув, а обстріл потужний продовжується – ні підвестися, ні голову підняти. Я заліз в «нору», це таке заглиблення в окопі, ти там, як ембріон лежиш. І раптом я почув, як Сергій мене кличе: «Васька, Васька». А він же мертвий уже, холодний, за декілька метрів від мене лежить! Але я думаю – продовжує Василь – що всяке може бути на війні… І я повзу до Сергія. І тут – повертаю голову назад і в цю мить – прильот точно в те місце, де я щойно був, у саму «нору», – передав розповідь побратима волинський капелан.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *