20 Вересня, 2024 12:56 am

У Києві введуть жорсткі графіки відключення світла: названо точний час

У Києві та області жорсткі графіки відключень введуть з 18.00. При цьому з 7.00 і до вказаної години знеструмлень не планують. У столиці максимальний час відключення за умови, якщо графік діє впродовж всієї доби, – 18 годин. Виділених лімітів для забезпечення електропостачанням Києва вистачить на 73% від потреб столиці.

Як повідомили в офіційному каналі ДТЕК в Telegram, через локальную аварію без світла залишилась частина будинків на проспекті Оболонському, Героїв Дніпра, вулицях Тимошенка та Зої Гайдай. Енергетики вже працюють над ліквідацією аварії. Прогнозують повернути світло до 10.00.

У Києві та на Київщині діє найжорсткіший варіант графіка. У столиці кожне гарантоване відключення триває до 4 годин поспіль, а гарантована наявність електрики – по 2 години. У результаті максимальний час відключення кожної групи – 18 годин. Гарантовані відключення – від 9 до 12 годин залежно від дня тижня. Однак 21 травня графік діятиме не повну добу – з 11:00 до 17:00 обмеження не застосовуються.

Приклад графіку в Києві

На Київщині все залежить від населеного пункту. У деяких – відключення такі самі, як у Києві. В інших – можливі м’якіші варіанти. Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах, причому для Києва та Київської області контакти різняться. Так:

Приклад графіку в Київській області

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку “Київ Цифровий“. Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *