19 Вересня, 2024 1:56 am

В Україні стрімко змінили вартість головної весняної ягоди: скільки тепер коштує в супермаркетах

Український ринок полуниці стикається зі зростанням цін через погіршення погодних умов та нестабільність поставок. Вартість весняної ягоди від українських виробників значно зросла, досягаючи від 50 до 80 грн за кілограм. Ціни у супермаркетах також тримаються на високому рівні, приблизно 150 грн за кілограм ягід.

Про це повідомляють аналітики EastFruit. Основною причиною здорожчання є незадовільні поставки ягоди через негативний вплив погодних умов у ключових районах вирощування.

Порівняно з минулим робочим тижнем (6-12 травня), ціни на полуницю зросли на 37%, досягаючи рівня від 50 до 80 грн/кг. Учасники ринку вважають, що ажіотаж навколо полуниці пов’язаний із дуже низькою її пропозицією на ринку, хоча сезон ягоди з відкритого ґрунту у південних та західних областях уже розпочався.

Зараз полуниця в Україні продається на 48% дешевше, ніж минулого року, але багато важливих гравців ринку вважають, що ціни можуть незабаром знизитися. Вони стверджують, що ця можливість пов’язана зі стабілізацією погодних умов, що призведе до збільшення пропозиції.

Ціни на полуницю в магазинах

За даними “Мінфін”, середня ціна на полуницю у травні становить 89,99 грн/кг. Водночас супермаркети продають ягоду за значно вищим цінником. Зокрема:

  • METRO – 265,10 грн/кг;
Скільки коштує полуниця на ринку
  • NOVUS – 159,98 грн/кг;
Вартість полуниці у супермаркетах
  • Фора – 279, 60 грн/кг;
Ціни на полуницю здорожчали через погодні умови
  • Сільпо –189 грн/кг;
Ціни на ягоду у магазині
  • Varus – 149,90 грн/кг;
Чому подорожчала полуниця

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *