19 Вересня, 2024 10:21 pm

На військовий облік планують поставити всі транспортні засоби бізнесу, включаючи легкові – нардеп Железняк

За словами нардепа Верховної Ради Железняка, юридичним особам можуть заборонити переміщувати автівки не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації.

У постанові до закону про мобілізацію, який набере чинності з 18 травня, зазначено, що на військовому обліку мають стояти всі транспортні засоби бізнесу включно з легковиками. Механізм, за яким ця норма працюватиме, має визначити уряд. Проте у проекті постанови Кабміну  йшлося про заборону юридичним особам переміщувати визначені транспортні засоби не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації (крім суміжних областей).

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Верховної Ради від фракції “Голос” Ярослав Железняк. Втім, за його словами, можливо, проект постанови зазнав змін. І остаточного рішення ще нема.

“Не хочу розганяти зраду (може така постанова була змінена), але в тому документі що я бачив – на військовому обліку повинні стояти всі транспортні засоби бізнесу. Включаючи легкові. І тоді вийде, що Постановою з 18 травня заборонять юридичним особам переміщати транспортні засоби, які стоять на військовому обліку (а це всі, окрім мотоциклів) не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації (крім суміжних областей). Ще раз всім”, – йдеться у повідомленні.

Нардеп прогнозує, що в разі прийняття такої постанови є ризик того, що в країні зупиниться робота дуже багатьох бізнесів.

На військовий облік планують поставити всі транспортні засоби бізнесу, включаючи легкові - нардеп Железняк 1

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня

Нагадаємо, з моменту набуття чинності нового закону про мобілізацію та військову службу з 18 травня військовозобов’язані громадяни повинні уточнити у ТЦК та СП не лише свої військово-облікові дані. Також українці зобов’язані повторно пройти військово-лікарську комісію і зробити це слід навіть тоді, коли є відстрочка від мобілізації. Проходження ВЛК є одним із підпунктів уточнення військово-облікових даних. За порушення правил військового обліку будуть передбачені штрафи.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *