20 Вересня, 2024 11:34 am

Заступнику голови Волиньради Григорію Пустовіту таки дали квартиру як військовому

Заступнику голови Волинської обласної ради Григорію Пустовіту з третього разу таки дали квартиру у Луцьку як військовослужбовцю. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради у середу, 15 травня.

Таким чином Пустовіту, дружині та синові виділили двокімнатну квартиру на вулиці Зоряна (колишня Арцеулова). Загальна площа приміщення – 64,7 м2, а житлова – 31,4 м2.

Директорка юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко повідомила, що 21 березня 2024 року Волинським окружним адміністративним судом було прийняте рішення за позовом квартирно-експлуатаційного відділу міста Володимир. Останній позивався проти виконавчого комітету Луцької міської ради. Й просив визнати протиправною бездіяльність виконкому у невидачі квартири Григорію Пустовіту та його родині.

«Рішенням суду такий позов був задоволений і виконавчий комітет зобов’язали прийняти це рішення. Якщо ви пригадуєте, в добровільному порядку таке рішення виносилось на попередніх виконкомах. Однак не зібрало достатньої кількості голосів. Тому квартирно-експлуатаційний відділ міста Володимир звернувся з відповідним позовом до суду», – розповіла Юрченко.

Наталія ЮрченкоНаталія Юрченко

 

Вона пояснила, що апеляцію не подавали, бо справу, на її думку, виграти не вдалось. Крім того, якщо рішення не виконати, зі слів пані Наталії, виконком може отримати штраф.

Депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМ» Алла Надточій зазначила, що у міськраді є питання на виконання рішень суду, які не голосуються роками. З її слів, суд не може зобов’язати членів виконавчого комітету голосувати тим чи іншим чином. Мовляв, усе має бути на їхній розсуд.

«Григорій Пустовіт був дійсно кадровим військовим. Війна у нас триває 11 рік. Він мав можливість показати себе, відстоювати державу та віддати службу державі, а тоді щось від неї вимагати. У нас багато зараз поранених військових, які потребують покращення житлових умов. У житловому нашому фонді не можуть забезпечити ці умови, встановити пандусу. Я вважаю, що такі квартири мають отримати ті хлопці, які віддали державі всю честь, гідність, силу та здоров’я, а не люди, які просиділи в тилу все життя», – додала Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

 

Пані Алла пояснила, що Григорій Пустовіт має житло і навіть колись уже купував квартиру. Й у місті є чимало військових, які заслужили право на житло, бо справді віддали службу державі на реальній війні, а не в тилу. Депутатка каже, що члени виконкому повинні задуматися, чи має Пустовіт моральне право на цю квартиру.

Проте аргументи депутатки не переконали членів виконкому й рішення про виділення квартири Григорію Пустовіту підтримало 13 присутніх з 15.

Довідково:
Григорій Пустовіт – з 2020 року є депутатом Волинської обласної ради 8-го скликання та займав крісло заступника очільника голови Волиньради.
До цього він був депутатом Луцької міської ради 6-го та 7-го скликань. З липня 2017 року по листопад 2020 рік обіймав посаду секретаря Луцькради.
З 1981 року по 2004 рік проходив службу в Збройних силах на посадах командира взводу, командира роти, помічника командира військової частини по службі військ, заступника командира авіаційної бази з виховної роботи, з 2004 року – офіцер запасу.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *