20 Вересня, 2024 12:37 pm

Зеленський щодо законопроекту про мобілізацію: вичищати закон не можна

Президент Володимир Зеленський виступив із критикою на адресу депутатів Верховної Ради, які зволікають з ухваленням урядового законопроєкту про мобілізацію та намагаються прибрати з нього всі норми, які викликають громадський резонанс. Про це Зеленський сказав в інтервʼю для телемарафону “Єдині новини”, передають Українські Новини.

“Ми повинні зберегти Україну і зберегти наших людей, нашу націю – це номер один. Для цього потрібні зміни до відповідного законодавства. На жаль, не всі це розуміють і, на жаль, знову ж таки, російська пропаганда в цьому напрямку спрацювала… Це питання почало ділити суспільство на тих, хто “за” і тих, хто “проти”, на військових та цивільних. Це велика помилка. Депутати повинні заспокоїтися і не чекати на оплески своєму популізму.  І тому вичищати закон не можна. Потрібно дивитися на нього реально. Він має бути робочий закон, який спрацює. В іншому випадку за резерви відповідатиме не військове командування тоді держави, а парламент України. А це, я вважаю, не припустимо. І тому не треба йти цією доріжкою, яку зробили росіяни. Треба подивитися. Так, якщо є якісь норми та до них питання – достатньо вже чотирьох місяців на діалог щодо цих питань”, – сказав Президент.

Зеленський вважає що цей закон має бути проголосований найближчими днями.

Як повідомляли Українські Новини, за даними депутата Верховної Ради від фракції “Голос” Ярослава Железняка, Рада планує розглянути законопроєкт про мобілізацію 10-11 квітня.

Кабмін вніс на затвердження Ради законопроект щодо мобілізації 25 грудня 2023 року.

29 березня комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд 4269 правок до законопроєкту про мобілізацію

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *