25 Жовтня, 2024 11:25 am

Риба гниє з голови? Центральна МСЕК при перевірці скасувала лише 66 рішень про інвалідність з майже 19 тисяч

Центральна медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) залишила в силі майже 17 тисяч рішень про надання інвалідностей, які були надіслані на перевірку в рамках розслідування кримінальних справ. Ці рішення стали об’єктом розслідувань у зв’язку з підозрами у сприянні ухиленню від мобілізації та виїзду за кордон.

Про це повідомляє Укрінформ. Згідно з даними, наданими пресслужбою Офісу генерального прокурора, співробітники Національної поліції та Державного бюро розслідувань проводять розслідування у 312 кримінальних справах, пов’язаних із діяльністю територіальних центрів комплектування, військово-лікарняних комісій та медико-соціальних експертних комісій.

З них 308 справ перебувають у провадженні Нацполіції, а 4 — у ДБР. У 2024 році було порушено ще 161 кримінальне провадження, зокрема 158 у Нацполіції та 3 в ДБР, за фактами сприяння ухиленню від мобілізації.

Під час розслідувань правоохоронці вилучили 23 483 медико-експертні справи, з яких 18 968 направлено до Центральної МСЕК для перевірки. За результатами перевірки 16 992 рішення залишено в силі, в 1 588 справах перевірка триває, а 66 рішень було скасовано. У 6 з цих випадків особам повідомлено про підозру.

Правоохоронці завершили розслідування у 118 справах, за результатами яких вже направлено 79 обвинувальних актів до суду. При цьому досудове розслідування триває ще у 193 кримінальних провадженнях.

Раніше стало відомо, що майже всі прокурори Хмельницької області мають інвалідність другої групи, яку їм “поставила” скандальна глава обласної МСЕК Тетяна Крупа. Прокурори з такою інвалідністю продовжують отримувати від держави пенсії – часом сотні тисяч гривень на рік.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *