24 Жовтня, 2024 5:36 pm

Я знаю її років 20: Кім пояснив, що взяв на поруки “слугу народу” Кормишкіну через презумпцію невинуватості

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, чому взяв на поруки “слугу народу” Ірину Кормишкіну (попереднє прізвище Аллахвердієва), підозрювану в незаконному збагаченні на 20 млн грн.

Про це він заявив в ефірі телемарафону.

“По-перше, є презумпція невинуватості. По-друге, я знаю її років 20, ще коли вона працювала в бізнесі страхування. Вона пішла отримувати підозру. Вона не переховується від слідства. Слідство розбереться хто винний, я тут не маю нічого коментувати. Я просто знаю, що це (порука. – Ред.) дозволить їй нормально працювати і те, що вона не буде ухилятись від правоохоронних органів, з якими зараз вона повноцінно співпрацює. Я вважаю, що саме через те, що вона співпрацює зі слідством, надає всі документи, з’являється, це й дало суду змогу звільнити на поруки”, – сказав він.

За словами Кіма, у суду був вибір: застава, тюрма чи поруки.

“Це суд приймав рішення, тому що вона добропорядно веде себе по слідству”, – підсумував глава Миколаївської ОВА.

Справа “слуги народу” Кормишкіної

Нагадаємо, у листопаді 2022 року було відкрито справу проти “слуги народу” Кормишкіної, якій подарували 20 млн грн та коштовний годинник. Як тоді повідомлялося, нардепка отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником був її батько, але з відкритих даних не випливає, що він не мав офіційних доходів у такому розмірі.

17 жовтня 2024 року САП повідомила нардепці про підозру.

23 жовтня 2024 року ВАКС призначив їй запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями стали голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та глава Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *