24 Жовтня, 2024 11:21 am

Податківці вирішили самостійно перевірити декларацію голови ДПС на Сумщині, яка позичила у сина-школяра майже 3 млн

Державна податкова служба (ДПС) самостійно перевірить достовірність декларації виконуючої обов’язки начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олени Хотенко.

Як повідомили у пресслужбі ДПС, на час здійснення таких заходів з Олени Хотенко зняли статус в. о. начальника Головного управління відомства у Сумській області.

“Також відповідні заходи будуть проведені щодо всіх керівників територіальних підрозділів та керівного складу апарату Державної податкової служби України. За фактами виявлених розбіжностей інформацію буде передано до Національного агентства з питань запобігання корупції”, – додали у Податковій службі.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (“Слуга народу”) пояснив, що рішення про перевірку ухвалено після публікацій про дані у декларації керівниці ДПС у Сумській області.

Напередодні голова антикорупційного центру “Межа” Мартина Богуславець повідомила, що за даними її декларацій, очільниця податкової на Сумщині та депутатка Рівненської міської ради від “Слуги Народу” Олена Хотенко у 2018 році позичила в сина-семикласника 2,8 млн гривень, які досі не повернула. Крім того, на третьому місяці повномасштабної війни вона отримала в подарунок від матері-громадянки РФ дві квартири: у центрі Рівного за 50 тисяч гривень та в Києві за 100 тисяч гривень.

“Багато хто запитував про Олену Хотенко з ДПС В Сумській області. Людина працює на посаді з серпня 2024 року і вказані в інформації порушення стаються виключно з її попередньої діяльності. Але ось реакція керівництва ДПС. Реакцію керівництва та рішення щодо перевірки всіх декларацій керівників ДПС всіх рівнів вітаю і вважаю вартою наслідування”, – написав Гетманцев на своєму каналі у Telegram.

Водночас він зауважив, що перевірка декларацій не належить до повноважень Податкової служби.

“Але ж боротьба за чистоту рядів держслужби ніколи не буває зайвою”, – додав депутат.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *