22 Жовтня, 2024 7:31 pm

ЄС обговорює можливість відправлення своїх військових для допомоги ЗСУ

У ЄС активізувалися обговорення можливого відправлення європейських військових в Україну для підтримки Сил оборони на тлі інформації про залучення військ КНДР у війну проти нашої держави.

Про це повідомляє Politico, зазначаючи, що Захід вже звинувачують в тому, що він використовує невпевненість у правдивості розвідданих як привід для бездіяльності.

У ЄС обговорюють можливість відправлення європейських військових

Серед європейських чиновників активізувалися дискусії щодо можливого розгортання в Україні європейського військового контингенту для підтримки Збройних Сил України у війні через дані про участь солдатів КНДР на фронті.

Politico нагадало, що ще у лютому 2024 року президент Франції Еммануель Макрон пропонував подібну ініціативу, однак тоді цю ідею відкинув канцлер Німеччини Олаф Шольц, аргументуючи таку позицію тим, що війська НАТО не можуть бути відправлені в Україну.

Якщо інформація про участь північнокорейських солдатів і постачання росіянам боєприпасів підтвердиться, ми маємо повернутися до обговорення ідей, запропонованих Макроном,
– вважає міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Однак серед західних лідерів це питання порушують вкрай обережно, Наразі ані генсек НАТО Марк Рютте, ані глава Пентагону Ллойд Остін не підтверджують відповідні повідомлення. Останній, зауважимо, вже висловлював стурбованість щодо таких чуток.

Водночас Південна Корея хоче надіслати до штаб-квартири Альянсу свою делегацію, аби поділитися даними про переміщення військ КНДР, якими вона володіє.

Колишній командувач Збройних сил Естонії та член Європейського парламенту Ріхо Терхас припустив, що Захід використовує невпевненість у правдивості розвідданих як привід для бездіяльності. Він закликає ЄС серйозно розглянути можливість відправлення своїх військ в Україну.

“Інтеграція північнокорейських військ у російські підрозділи може стати складною операційною задачею з мінімальним впливом на бойові дії”, – додав він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *