22 Жовтня, 2024 11:39 pm

Туск: Результати референдуму в Молдові розлютили Москву та вразили Європу

Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що результати голосування і референдуму в Молдові “розлютили Москву і вразили Європу”.

Про це він повідомив у соцмережі X.

“Розлютити Москву, вразити Європу, знову врятувати свою країну – ось хто Майя Санду. Великий лідер і хоробра нація”, – зазначив він.

Туск про результати референдуму в Молдові

Результати виборів та референдуму

Громадяни Молдови виступили за вступ країни до Європейського Союзу. Про це свідчать результати референдуму, який проводився одночасно з голосуванням на виборах президента, повідомляє Moldova Liberа.

При цьому перевага прихильників євроінтеграції у Молдові виявилася мінімальною: так, за даними обробки 99,5 % протоколів приєднання до ЄС підтримали 50,42% виборців, водночас 49,58 % проголосували проти.

Президентка країни Майя Санду вже прокоментувала результати референдуму. За її словами, проєвропейська кампанія перемогла в Молдові, незважаючи на “нечесну боротьбу”:

“Ми маємо чіткі докази того, що ці злочинні групи ставили за мету купити 300 000 голосів”.

Сама Санду на виборах президента здобула доволі переконливу переремогу над проросійським кандидатом Александром Стояногло у першому турі. За даними підрахунку 99,41 відсотка бюлетенів, чинна президентка отримала 42,31 % голосів виборців, її конкурент – 26,07 %. Таким чином, на Молдову чекає другий тур голосування з обрання глави держави.

Також, з вдалим результатом на президентських виборах та референдумі Майю Санду та весь молдовський народ вже привітала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

“Ви знову це зробили! Перед обличчям гібридної тактики Росії Молдова демонструє, що вона незалежна, сильна і хоче європейського майбутнього”, – написала політикиня.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *