29 Вересня, 2024 7:24 pm

ЗСУ повторно вдарили по найпрестижнішому космічному полігоні Росії Капустин Яр

Україна днями атакувала дронами Капустин Яр – найпрестижніший космічний випробувальний полігон Росії, пише Forbes.

“Це другий український удар за два тижні по російському космічному об’єкту. Наприкінці червня українські безпілотники завдали удару по об’єкту космічного зв’язку НІП-16 в окупованому Росією Криму. Росіяни, очевидно, використовують потужні радіостанції НІП-16 для зв’язку з військовими супутниками, тож цілком логічно, що українці націлилися на нього”, – ідеться в публікації.

Чого саме хотіли домогтися українці, завдавши удару по Капустиному Яру, менш зрозуміло, пише видання.

“Останніми роками Кремль проводив випробування зенітно-ракетних систем у Капустиному Яру, зокрема новітнього С-500, єдиний примірник якого перебуває в Криму і, можливо, нещодавно зазнав атаки з боку України”, – додали в Forbes.

Для Росії збиток може бути в основному політичним. Саме так відбувається з багатьма нальотами українських дронів, вважають у виданні.

“Ці удари мають радше політичний, ніж військовий характер, і спрямовані на те, щоб чинити тиск на Путіна перед російським народом”, – зазначив відставний австралійський військовий Мік Раян.

Також цей удар у статті назвали “ще одним зловісним знаком для Росії”: її найважливіші військові та промислові об’єкти піддаються атакам українських дронів. Відчуваючи брак систем ППО, мабуть, РФ вважала за краще не охороняти Капустин Яр.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *