24 Жовтня, 2024 11:32 pm

Повітряна куля КНДР вибухнула над резиденцією президента Південної Кореї

На тлі залучення військових КНДР до війни в Україні зростає напруження між Сеулом і Пхеньяном. Північна Корея вдалася до чергової провокації щодо супротивника.

Як повідомляє видання Yonhap, 24 жовтня чергова повітряна куля зі сміття, запущена КНДР, приземлилася на території резиденції президента в Сеулі.

Пхеньян грає на нервах Сеула

Ще вранці військові Південної Кореї заявили, що КНДР запустила кілька повітряних куль, і попереджали, що ті можуть залетіти у бік столичного району Сеула.

Власне прогноз справдився. Одна із куль вибухнула в повітрі, розкидавши сміття навколо президентського комплексу Йонсан. Мотлох, який був всердині кулі, не становив загрози. Його безпечно зібрали.

Відомо, що серед сміття були пропагандистські листівки із критикою на адресу президента Юн Сук Йоля та першої леді. Над очільником Південної Кореї насміхалися. Йшлося, що Юн Сук Йоль провадить “сонні розмови про кінець режиму перед обличчям ядерної держави”.

Інша листівка називала першу леді сучасною “Марією-Антуанеттою”, французькою королевою, яка асоціюється з екстравагантністю, деталізуючи вартість її аксесуарів, таких як намиста та сережок.

Це перший випадок, коли Північна Корея надіслала повітряні кулі з листівками, які прямо критикують президента та його дружину. Також це другий подібний інцидент після того, як північнокорейська повітряна куля приземлилася в президентському комплексі 24 липня.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *