24 Жовтня, 2024 10:21 pm

“Забезпечить для України правильні відповіді на всі виклики”: Зеленський озвучив деталі внутрішнього плану посилення

Президент України Володимир Зеленський 24 жовтня дав доручення уряду та військовим щодо посилення країни “в архітектурі безпеки”. Йдеться про план посилення – документ, аналогічний плану перемоги, який розраховано на виклики цього та наступного року.

Про це голова держави розповів у традиційному зверненні до нації за підсумками дня. Президент уточнив, що наразі такий документ створюється, відповідно, він потребує наповнення.

Як пояснив Зеленський, доручення було надано під час засідання Ставки верховного головнокомандувача членам Ставки та іншим посадовим особам.Play Video

“Україні треба наповнити внутрішній план посилення. Такий план, який разом із планом перемоги забезпечить для України правильні відповіді на всі виклики цього та наступного року. Позиції на фронті й у тилу. Те, що потребує посилення. Питання справедливості в Україні, яке стоїть надзвичайно гостро. Наша економіка, наші робочі місця, наш розвиток критично необхідних Україні галузей. Захист від російської дезінформації. Соціальний захист людей”, – стисло окреслив президент наповнення документа.

За його словами, “внутрішній план посилення також гарантуватиме Україні єдність”.

Сьогодні в Латвії почала роботу Кримська платформа. Президент України звертався до учасників саміту й закликав підтримати план перемоги.

“Знаю, що пункти плану достатньо глибоко й детально обговорювались. І важливо, щоб ми працювали з нашими партнерами не тільки на найвищому політичному рівні заради виконання плану, але й на всіх політичних та суспільних рівнях”, – зазначив президент.

Окремо голова держави відзначив, що сьогодні на Кримській платформі також обговорювались пункти української формули миру.

“Зокрема, пункти про територіальну цілісність і виконання Статуту ООН. Сьогодні, у День Об’єднаних Націй, це важливо, що світ не забуває про цілі та принципи Статуту ООН і про мету створення цієї організації. Хоч навіть деякі її функціонери віддають перевагу спокусам у Казані, а не змісту Статуту ООН, усе ж наш світ побудований так, що права націй та норми міжнародного права мають і матимуть значення”, – сказав Зеленський.

Також президент сьогодні узяв участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних влад, де закликав посадовців на місцях “працювати з планом перемоги на рівні громад”.

“Зв’язки між регіонами, між громадами, між містами принципово важливі для того, щоб суспільства інших країн відчували, що саме може Україна і як саме ми можемо наблизити мир. Усі разом”, – підкреслив президент.

Вищезазначений план посилення, який розрахований на “внутрішню Україну”, буде спрямований передусім на розв’язання проблем усередині країни: в економіці, соціальній політиці та ВПК.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *